Expandable Widgetized Area

Use all default WordPress widgets or bring the area to life with custom shortcodes.
About Me

Wildster Logo

Wild Vintage WP Theme

Hey, I am Wildster. Wild Vintage WP Theme Built with emphasis on clean, content oriented, modern & minimalistic design.With me you're never going to feel limited or restricted!

Puncheur ademt koers

juli 19, 2023/Nieuws

Puncheur is een street art collectief. En niet toevallig een term uit het wielerjargon voor een wegrenner die snel en krachtig korte hellingen opsprint. Deze ondernemende gasten uit Aalst zijn in ieder geval een ferme sprint aan het trekken richting nationale én internationale faam.

Thomas, oprichter van Puncheur: “We zijn vooral gekend voor het portretteren van renners met een zeker rockgehalte op het asfalt. De aanleiding was toen Tom Boonen kans maakte om de 5de keer Parijs-Roubaix te winnen. We hebben toen als aanmoediging ‘one more Tom’ samen met zijn foto 3m hoog op 2m breed op verschillende events en locaties gesprayd. Meteen een stunt die de aandacht trok van de media. Van bij het begin was er een link met Cimorné. Al in 2017 werden we gevraagd om bij de start van de ‘24u van Cimorné’ het gezicht van Ilio Keyse op de vloer aan de houten wielerpiste af te beelden.

Initieel werkten we nog met kalkspray maar al snel zijn we overgeschakeld naar permanente verf. We gebruiken stencils in karton om de portretten te maken. Een techniek waarop in de graffitiwereld wat werd neergekeken maar ook Banksy werkt op deze manier. In de loop van de jaren zijn we een stuk professioneler geworden en uitgebreid tot een zevenkoppig team, elk met zijn specialiteit. We moeten al lang niet meer ’s nachts clandestien te werk gaan. Voorlopig wel nog in bijberoep maar we hopen het ooit fulltime te kunnen doen. De vraag van bedrijven en overheden is in ieder geval groter dan we momenteel aankunnen.

Cimorné is voor ons de ideale startplek om onze onderneming verder uit te bouwen. We huren voor een beperkt bedrag een grote ruimte waar er voldoende plaats is om de stencils te assembleren. Bedoeling is om hier ook te experimenteren met nieuw materiaal en te investeren in een eigen lasercutter. Dat Cimorné koers ademt, maakt het helemaal de perfecte match.”

Add comment

Cimorné © 2024. ALLE RECHTEN VOORBEHOUDEN. WEBDESIGN DOOR webdesign aalst GREEN BANANAS